İçeriğe geç

Zembil Anlamı Ne Demek

Zembil ne anlama gelir?

Güreş terminolojisinde: Zembil; Pehlivanların kispetlerini taşımak ve saklamak için kullandıkları, özel bir tezgâhta kamışlardan yapılan çantadır.

Zembil isminin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre zembil kelimesinin sözlük anlamı hasır saplı çanta olarak kabul edilmektedir.

Zembil ne demek Osmanlıca?

zembil – Nişanyan Sözlüğü. Farsça zanbīl زنبیل “sepet” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Akadca zabbīlu “sepet, ulaşım aracı” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir.

Zenbil ne demek TDK?

Genellikle pazar yerlerinde, alışverişlerde ve seyahatlerde kullanılan saplı hasır sepetlere zembil denir. Hem ucuz hem de kullanışlı olan zembillerin en önemli özelliği duvara asılabilmesidir.

Zembilfroş ne anlama gelir?

Zembîlfiroş, yüzyıllardır halkının sesi, sözü ve inanç sanatı olan Dengbêj ve dervişlerin hafızasında korunan sözlü Kürt edebiyatının klasiğidir.

Gökten zembille inmiş ne demek?

“Gökyüzünden düşmek” ifadesi, bir şansın, fırsatın veya kişinin beklenmedik, hazırlıksız bir anda aniden ve kolayca karşınıza çıkması anlamına gelir. Zembil, eski zamanlarda yük taşımak için kullanılan sepetin adıdır. Bu ifade, eski masallarda gökten inen bir sepet hakkındaki hikayelere dayanmaktadır.

Zemzem ismi ne anlama gelir?

Etimoloji. Zemzem, Arapça; belirsiz ses, yüksek olmayan gürültü, titreme, uğultu anlamına gelir. Ayrıca bol, bereketli ve doyurucu su anlamına gelir.

Zebil ne anlama gelir?

TDK’ya göre Zebil kelimesi; zayıf, yoksul, sefil anlamına gelen bir kelimedir.

Bulmacada zembil ne demek?

Zembil, kamış veya sazdan yapılmış büyük sepet.

Zemmil ne demek?

zehnebit: zehir. zammil: sepet.

Zemmi zımnî ne demek?

İslam hukukçularına göre zimmi veya ehl-i zimmet, anlaşmaya göre cizye ödeme yükümlülüğünü yerine getirmeleri halinde İslam topraklarında daimi ikamet etme (dârü’l-İslâm) hakkına sahip olan, İslam devletinin gayrimüslim vatandaşlarıdır (bkz. Tevbe suresi, ayet 29).

Zahire kelimesi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “zahire” kelimesi şu anlamlara gelmektedir: Görünen yüz, yüzey, dış görünüş. Tahıl, yiyecek, erzak.

Zembil mı Zenbil mı?

Zenbil: Söğütten örülmüş sepet veya çanta anlamına gelir. Zembil kelimesi atasözleri ve deyimlerde de yer bulmuştur. “Kendiliğinden mi, çaba veya zorlanma olmadan mı ortaya çıktı?” yani “Gökten mi indi?” ifadesi Türkçede sıkça kullanılır.

Zembelek ne demek?

Ana yay, bir merkezden kendi etrafına sarılmış uzun bir çelik şeritten oluşan bir yay türüdür ve saatçilikte ve mekanik makinelerin yapımında kullanılır. Potansiyel enerjiyi depolamak için kullanılır. Ana yay, kapılara takılan bir tür yaylı kilitleme mekanizmasıdır.

Zibil insan ne demek?

zibil – Nişanyan Sözlüğü. Arapça zibl زِبْل kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “dışkı, çöp” anlamına gelir. Bu kelime İbranice zabal “dışkı” kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime Akadca ziblu “çöp, pislik” kelimesiyle ilişkilidir.

Zembek ne demek?

Ana yay, bir merkezden kendi etrafına sarılmış uzun bir çelik şeritten oluşan bir yay türüdür ve saatçilikte ve mekanik makinelerin yapımında kullanılır. Potansiyel enerjiyi depolamak için kullanılır. Ana yay, kapılara takılan bir tür yaylı kilitleme mekanizmasıdır.

Zebil ne anlama gelir?

TDK’ya göre Zebil kelimesi; zayıf, yoksul, sefil anlamına gelen bir kelimedir.

Zemberek ne demek 2 sınıf?

Zemberek kelimesinin sözlük anlamı yaydır. Bu nedenle mekanik saatlerde kullanılan yay sistemine ana yay denir. Aynı kelime kapıların kilit mekanizmaları için de kullanılır.

Zülf ne demektir?

[1] Şakaklardan sarkan saç teli.

Tavsiyeli Bağlantılar: Konuşmak Istemeyen Kişiye Ne Denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir