İçeriğe geç

Devlet Memuru Hafta Sonu Şehir Dışına Çıkabilir Mi

Memurun hafta sonu şehir dışına çıkması yasak mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “İkamet zorunluluğu” başlıklı ek 20. maddesinin 6111 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılması nedeniyle, memurların hafta sonu ve tatil günlerinde yetkili amirin izni olmaksızın görevden ayrılabilecekleri belirtilerek, hafta sonu ve tatil günlerinde…

Memur şehir dışına çıkarken izin almak zorunda mı?

Cezaya yol açan yönetmeliğin ilgili maddesi, il dışına çıkmak için yazılı izin gerektirmemekte, sadece “izinsiz” ifadesinin bulunmasını şart koşmaktadır. Yani izninizin olmadığı kesin olarak tespit edilememiştir.

Memur izninde Cumartesi ve pazar sayılır mı?

Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.

Devlet memuru haftasonu yurtdışına çıkabilir mi?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, memurların kanuni izinlerini kullanırken yurtdışına çıkmaları veya tatillerini yurtdışında geçirmeleri önünde bir engel bulunmamaktadır.

Devlet memuru raporluyken şehir dışına çıkabilir mi?

Maddede; Memurun, görev yaptığı birimde izin verme yetkisine sahip birim amiri tarafından istirahat raporu hastalık iznine dönüştürülmedikçe il dışına çıkamayacağı hükme bağlanmıştır.

Rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

Çalışanın iyi niyetli davranması ve sadakat borcunu ihlal etmemesi halinde kendisine istirahat raporu verilir – çalışanın raporunda “sürekli yatakta istirahat etmesi gerekir” veya “seyahat edemez” vb. ifadeler yer alır. Beyan yoksa kişinin bu süre içerisinde ikamet ettiği ilin sınırları içinde veya yurt dışına seyahat etmesini yasaklayan yasal düzenleme vardır.

Memurlar hafta sonu şehir dışından rapor alabilir mi?

NOT: (Hasta olan memur, görev yerindeki sağlık kuruluşunun sevkini almadan, mesai saatleri içinde makamı dışındaki sağlık kuruluşlarını ziyaret edemez.

Devlet memurlarının izin hakları nelerdir?

Devlet memurlarına hangi izin türleri verilmektedir? Devlet memurlarına yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, doğum izni, aile izni, ölüm izni, askerlik izni, evlilik izni, çocukluk hastalığı izni, öğrenim izni, idari izin ve tatil gibi çeşitli izin türleri verilebilir.

Memur hastaneye gittiği gün izinli sayılır mı?

Memurun, sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması ve hastalığı bakımından muayene edilmesi veya muayene sonrası muayene ve tahlillerin yapılması süresince izinli sayılması, bu iznin muayene süresi, muayene ve tahlil süresi ile sınırlı olması gerekir.

Perşembe cuma izin alınca Cumartesi kesilir mi?

İş Kanunu’nun 56’ncı maddesinin beşinci fıkrasında “Yıllık ücretli izin süresinin hesabında, tatil dönemine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri tatil süresinden sayılmaz.” hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre, cumartesi günleri yıllık izne dahil edilmeyecektir.

Memur 5’er gün izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin (C) fıkrası 1- Devlet memurlarına, babalık, evlenme ve ölüm hariç olmak üzere, zorunlu sebeplerle, mazeretlerine bağlı olarak, 10 gün izin verilebilir. Öğretmenler hariç, ihtiyaç halinde ek 10 gün izin verilebilir.

Devlet memuru arka arkaya izin alabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102. maddesi. 1- Yıllık izin, ihtiyaca ve amiri tarafından uygun görülen zamanlarda, toplu veya taksitli olarak kullanılabilir. 2- Üst üste iki yıl izin aynı anda verilebilir. Cari yıl ve bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Memur hafta tatilinde il dışına çıkabilir mi?

Bu, yıllık izinde olan memurların acil veya olağanüstü bir durum halinde kurumlar tarafından geri çağrılabilmesini sağlamak içindir. Bu, memurların tatillerde bulundukları il sınırlarını yalnızca ilgili başkanın izniyle terk edebilecekleri anlamına gelir.

Devlet memuru izinsiz il dışına çıkabilir mi?

Mevcut yasal düzenlemelere göre, kamu görevlilerinin izinsiz yurtdışına çıkmaları bir zarara yol açamıyor.

Cumartesi günü için rapor alınır mı?

“Acil servisten rapor almak mümkün müdür?” sorusu da aklınıza gelebilir. Haftada 7 gün, günde 24 saat açık olan acil servislerde çalışan doktorlar, iş göremezlik ve hastalık raporu düzenleyebilir.

Memurlar hafta sonu şehir dışından rapor alabilir mi?

NOT: (Hasta olan memur, görev yerindeki sağlık kuruluşunun sevkini almadan, mesai saatleri içinde makamı dışındaki sağlık kuruluşlarını ziyaret edemez.

Devlet memuru hafta sonu çalıştırılabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 99. maddesinde: “Memurların haftalık çalışma süresi genellikle 40 saattir. Bu süre cumartesi ve pazar günleri tatil günleri ile düzenlenir.” denilmektedir.

İşçi hafta sonu şehir dışına çıkabilir mi?

Bu durumda, işçinin hafta içinde çalıştığı saatler ile kullandığı ara dinlenmelerinin toplamı 45 saati aşarsa, aşan süre için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir (SÜZEK, Sarper, İş Hukuku, s. 836). Bu, işçinin ara dinlenme süresini işyeri içinde veya dışında serbestçe kullanmasına olanak sağlar.

Öğretmenler hafta sonu il dışına çıkabilir mi?

Bir öğretmen idari izindeyken, ilden ayrılabilir. Örneğin, dini bayramlarda idari izin verilir ve görevliler izinsiz olarak ilden ayrılır. Dahası, bakanın imzaladığı ve bugün yayımlanan mektupta ilden ayrılma konusunda herhangi bir kısıtlama belirtilmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir